Словенецът Примож Роглич спечели 10-ия етап от Обиколката на Испания

...
Словенецът Примож Роглич спечели 10-ия етап от Обиколката на Испания
Коментари Харесай

Роглич спечели старта по часовник и излезе начело във Вуелтата

Словенецът Примож Роглич завоюва 10-ия стадий от Обиколката на Испания и поведе в генералното класиране на колоездачната конкуренция. Състезателят на "Йъмбо Висма " даде най-хубаво време в самостоятелния старт по часовник - 36,2 километра от Юрансон до Пау, като финишира за 47 минути и 5 секунди.

Втори остана австралиецът Патрик Бевин, който изостана с 25 секунди, а трети на 27 секунди зад Роглич се подреди французинът Реми Каваня.

Успехът изкачи еднолично Роглич на върха в общото класиране, като словенецът има преднина от 1 минути и 52 секунди пред испанеца Алехандро Валверде, който приключи на 13-о място в днешния стадий на 1:38 минути зад спечелилия. Трети в генералното класиране се движи Мигел Анхел Лопес, който през днешния ден финиира тъкмо зад Валверде. Колумбиецът има пасив от 2:11 минути по отношение на Роглич.

Наиро Кинтана. който в неделя облече аленото трико на водач в генералното класиране, през днешния ден имаше ужасно доста проблеми поради горещото време и високата мокрота и приключи с закъснение от повече от три минути по отношение на Роглич. Това го смъкна до четвърта позиция в генералното класиране, като колумбиецът има пасив от тъкмо 3 минути по отношение на водача.

В сряда следва 11-ият стадий от "Вуелтата " - 180 километра от Сен Пале до Урдаш-Данчаринеа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР