Словенецът Примож Роглич от тима на "Йъмбо-Висма" спечели първия етап

...
Словенецът Примож Роглич от тима на "Йъмбо-Висма" спечели първия етап
Коментари Харесай

Примож Роглич спечели първия етап на 75-ата Обиколка на Испания

Словенецът Примож Роглич от отбора на "Йъмбо-Висма " завоюва първия стадий от 75-ата Обиколка на Испания. 30-годишният Роглич, който през 2019 година победи във "Вуелтата ", употребява по превъзходен метод помощта на съотборника си Сеп Къс и се резервира най-свеж за финалния спринт на нанагорнище по 173-километровия стадий от Ирун до Арате.

Etapa 1 - Stage 1 |

Vive el último kilómetro de la victoria de gracias a

Live the last km of Primoz Roglic's victory thanks to
— La Vuelta (@lavuelta)
Словенецът пресече финалната линия с време от 4 часа, 22 минути и 34 секунди, а главните му съперници - Ричард Карапас (Еквадор), Дан Мартин (Ирландия), Естебан Чавес (Колумбия), Феликс Гросхартнер (Австрия)и Енрик Мас (Испания), минаха финалната линия на секунда закъснение. Карапас и Мартин останаха надлежно втори и трети и дружно с Роглич ще получат обичайните секунди бонификация, като по този начин преднината на словенеца пред колумбиеца и ирландеца ще бъде надлежно 5 и 7 секунди.

С положителното си каране през целия стадий американецът Сеп Къс поведе в класирането при катерачите с 10 точки. Девет километра преди финала от групата на любимците бе изръсен британецът Крис Фрум, който в последна сметка загуби повече от 11 минути от спечелилия. В утрешния втори стадий на "Вуелтата " колоездачите остават на територията на страната на баските и ще изминат 151,6 километра от Памплона до Лекунбери.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР