Словашкият външен министър Растислав Качер изпрати на *уй всеки, който

...
Словашкият външен министър Растислав Качер изпрати на *уй всеки, който
Коментари Харесай

Външният министър на Словакия публично прати "на *уй" всеки, който иска мир с цената на унищожаване на Украйна

Словашкият външен министър Растислав Качер изпрати " на *уй " всеки, който желае мир с цената на заличаване на Украйн, включително и путинистката кукла на конци Виктор Орбан, който поддържа експанзията на Путин.
 
Във Facebook Качер означи, че се възхищава на патриотизма на украинците и свободолюбието им на фона на военните закононарушения на съветската войска. Министърът добави, че през днешния ден се е срещнал с украинския си сътрудник Дмитро Кулеба и че е видял единството на членовете на Европейски Съюз в поддръжка на свободата и независимостта на Украйна, а единствено един член на Европейския съюз, съгласно него, " бълнува, че доставката на оръжие удължава войната ".
 
Словашкият външен министър Растислав Кацер изруга унгарския министър председател Виктор Орбан за политиката му, която е в интерес на съветския президент Владимир Путин. В обширната си обява във Facebook ръководителят на словашкото министерство, наред с други неща, твърди, че военната помощ за Украйна е морално вярна, защото руснаците са нахлули в страната и убиват украинци.
 
Той акцентира, че Европейският съюз е единственият, който оказва помощ на Киев – единствено Унгария стои настрани.
Качер означи, че позицията на унгарския министър председател, че " това не е нашата война ", е морално неприемлива. " През уикенда техният карпатски оракул изрече, че това не е нашата война. Това е " просто боен спор сред две славянски страни ". Трябваше да ги оставим сами, изолирани. Тоест, дано руснаците бързичко да убият украинците. Нека те да не се вълнуват. Колко непоносимо. Колко тъпо. Колко нехристиянско. Свети Мартин от Тур (роден в днешна Унгария) би починал от позор за такива християни ", написа словашкият външен министър.
 
" Доставката на оръжия за Украйна удължава спора и забавя мира. Най-големият снабдител на оръжия за Украйна е Русия. Първоначално тя им доставяше и " зелени човечета ". Те не бяха руснаци, а в случай че бяха, бяха единствено на почивка в украина.Те намерено нападат и доставят оръжие на Украйна към този момент една година. Веднага щом руснаците спрат да доставят оръжие на Украйна, събирайте си багажа и се прибирайте, в същия миг другите ще спрат да поддържат военно Киев и ще настъпи мир ела. Всичко е доста просто ", акцентира Качер.
 
Качер означи, че за едно нещо е склонен с " тези карпатски колаборационисти на съветските агресори ".
 
" Доставката на оръжия за Украйна удължава спора и забавя мира. Най-големият снабдител на оръжия за Украйна е Русия. Първоначално тя им доставяше и " зелени човечета ". Те не бяха руснаци, а в случай че бяха, то са били единствено на почивка в Украина ", по този начин Качер напомни по какъв начин Путин е снабдил с оръжие бойците, които превзеха част от Донецка и Луганска области на Украйна и нахлуха в Крим.
 
" Сега те намерено нападат и доставят оръжие в Украйна към този момент една година. Веднага щом руснаците спрат да доставят оръжие в Украйна, съберат си багажа и се приберат, в същия миг другите ще спрат да поддържат военно Киев и ще настъпи мир: всичко е доста просто ", акцентира Качер.
 
В битката на страната на Путин се включи и Орбан, добави министърът: " Пиша тези редове във трен от Брюксел за Лондон. Словакия е част от Запада. Днес също на Европейски Съюз и НАТО.
 
Ние сме част от развития свят. Не желая да " вършим като Орбан ", и никога на страната на Путин. Това би било нашата крах.
 
За помагащите на Путин, за всеки, който желае мир с цената на заличаване на Украйна, имам единствено едно обръщение: Идите на *уй! " (Вървете на майната си!) ".
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР