Словашкият външен министър Иван Корчок изрази днес възмущението си от

...
Словашкият външен министър Иван Корчок изрази днес възмущението си от
Коментари Харесай

Словакия шокирана от смъртта на свой гражданин, задържан в Белгия

Словашкият външен министър Иван Корчок изрази през днешния ден възмущението си от видеозапис, показващ по какъв начин белгийски служители на реда затискат словашки жител, който по-късно умира, съобщи ДПА.

" Също както цялото словашко общество съм шокиран от видеозаписа, публикуван от белгийските медии и от бруталността, с която белгийските служители на реда са се отнесли към нашия жител Йозеф Хованец ", съобщи министърът по време на среща с немския си сътрудник Хайко Маас в Братислава.

Починалият словак е бил задържан на летището в Шарльороа през 2018 година, съгласно информация на медиите.

Когато бил затворен в килията, 38-годишният мъж почнал да блъска главата си в решетките, до момента в който лицето му се обляло в кръв, демонстрират видеозаписи, изтекли в медиите.

След като дейностите на арестанта са оценени като нападателни, в килията влизат шестима служители на реда. Петима от тях обездвижват арестувания на леглото с вързани ръце зад тила и оковани крайници, а шестата полицайка прави жеста на хитлеристки привет.
 Кадър: VRT
Хованец е реанимиран, само че изпада в кома и умира на идващия ден.

Аутопсията демонстрира, че в организма на мъжа няма следи от опиати, които да са провокирали сходно държание.

Министър Корчок изрази задоволство, че полицайката, която прави жеста с хитлеристкия привет, през вчерашния ден е била отстранена от работа, и благодари на белгийските медии, разкрили случая.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР