Словашкият премиер Роберт Фицо заяви, че има опасност войната в

...
Словашкият премиер Роберт Фицо заяви, че има опасност войната в
Коментари Харесай

Фицо: Войната в Украйна може да продължи до 2030 г.

Словашкият министър председател Роберт Фицо съобщи, че има заплаха войната в Украйна да продължи до 2030 година, в случай че не стартират мирни договаряния, съобщи Агенция Франс Прес.

Фицо завоюва парламентарните избори през септември, като по време на акцията даде обещание да приключи военната помощ, предоставена на Украйна от предходните държавни управления.



" Този спор е заледен, той е в положение, в което може да продължи до 2029 година или 2030 година ", сподели Фицо след среща с чешкия си сътрудник Петр Фиала.

" По-добре е да водим договаряния в продължение на 10 години в спокойно време или с прекъснати бойни дейности, вместо да седнем да преговаряме след 10 години без никакъв резултат, единствено с цел да разберем, че има още 500 или 600 хиляди починали ", добави той.

Трипартийният кабинет на Фицо, формиран от извънредно десни министри, към този момент блокира планувания от предходната администрация пакет от военна помощ за Украйна на стойност 40,3 млн. евро.

Чешката република и Словакия одобриха хиляди украински военни, само че в този момент наподобява, че имат разминавания по въпроса дали да продължат военната помощ за Украйна.



" Убеден съм, че това към момента има смисъл, тъй като Украйна се нуждае от нашата поддръжка за храбрата си битка ", съобщи Фиала от Чешката република.

Фицо настоя, че въпреки страната му да няма да даде на Украйна спомагателна военна помощ, тя няма да се опълчи на това други да я предложат:

" Ако Чешката република или която и да е друга страна в света или Европа реши да даде военна помощ на Украйна, ние няма да осъдим никого. "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР