Словашкият хокеист на „Чикаго Блекхоукс” Мариан Хоса може да прекрати

...
Словашкият хокеист на „Чикаго Блекхоукс” Мариан Хоса може да прекрати
Коментари Харесай

Звезда в хокея се отказва заради алергия към екипа

Словашкият хокеист на „ Чикаго Блекхоукс” Мариан Хоса може да приключи кариерата си поради алергия към екипа на отбора, оповестяват медиите в Чикаго.

38-годишният Хоса лекува алергията си към материята на оборудването със мощни лекарства, само че лекарите към този момент са загрижени защото той приема антиалергичните медикаменти от много дълго време.

Крилото означи 26 гола през предишния сезон – 19-и в кариерата му. Той има контракт с „ Блекхоукс” за още четири сезона, само че в случай че се откаже в този момент, отборът ще му изплати до края на договора му над 3 млн. и 600 хиляди $.

Обсъжда се даже вид той да остава запаса за тима си в идващите четири години и по този начин да получи цялата си заплата за интервала от над 5 млн. и 270 хиляди $.

Хоса към този момент е легенда на клуба. Той е притежател на три купи " Стенли " с „ Блекхоукс”. В кариерата си има 525 гола и 609 асистенции в 1309 мача.

Словакът няма да е първият състезател, който се отхвърля от хокея поради алергия. През 70-те и 80-те години е имало няколко сходни случая, всред които е и този на някогашния бранител на „ Чикаго Блекхоукс” Том Райд.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР