Словашките власти обсъждат с партньорите си от НАТО възможното прехвърляне

...
Словашките власти обсъждат с партньорите си от НАТО възможното прехвърляне
Коментари Харесай

Словакия обсъжда с НАТО прехвърлянето на МиГ-29 на Украйна

Словашките управляващи разискват с сътрудниците си от НАТО вероятното прекачване на изтребители МиГ-29 в Украйна. Това разгласи министърът на външните работи на страната Растислав Качер в изявление за  " Интерфакс-Украйна “.

" Все още не сме ви предали МиГ-29. Но сме подготвени да го създадем. Говорим с нашите сътрудници от НАТО по какъв начин да го създадем. И през днешния ден имахме доста изчерпателен диалог с вашия президент. Нашият министър на защитата изясни на вашия президент по какъв начин можем да създадем това. И мисля, че украинска делегация ще пристигна в Словакия през идващите седмици и дружно с нашите американски другари ще работим, с цел да превърнем концепцията в действителност “, означи Качер.

Първият посланик на Братислава добави, че на 7 декември Словакия е одобрила предаването на Киев " няколко хиляди ракети, които се употребяват за МиГ-29 ". Той сподели също, че е разискал въпросите за изпращане на самолети с президента на Украйна по време на срещата.

През юли словашкият министър председател Едуард Хегер съобщи, че Братислава възнамерява да трансферира изтребители и танкове МиГ-29 на Украйна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР