Словашки съд остави в ареста четирима обвиняеми по делото за

...
Словашки съд остави в ареста четирима обвиняеми по делото за
Коментари Харесай

Съдът в Словакия остави в ареста четирима обвиняеми по делото за убийство на Ян Куциак

Словашки съд остави в ареста четирима обвинени по делото за убийството на проверяващия публицист Ян Куциак и годеницата му, заяви Ройтерс, базирайки се на прокуратурата.

През февруари двете убийства провокираха мощно публично възмущение и доведоха до огромни митинги, които смъкнаха премиера Роберт Фицо.

Снимка: Reuters

Трима души бяха арестувани в четвъртък и в петък бяха упрекнати в ликвидиране. Четвъртият обвинен, жена, бе арестувана настрана първите трима в петък. Властите не оповестяват детайлности за арестуваните, нито по кое време ще е стартира процесът.
Арестуваха 8 души за убийството на словашкия публицист Ян Куцияк Словашкият министър председател Петер Пелегрини приветства полицейската интервенция
Според Словашкото радио арестувани са 44-годишната жителка на град Комарно Алена Жужова, считана за гарант на убийството, както и хипотетичният наемен палач – 40-годишният Томаш Сабо, работил в предишното като полицейски следовател в същия град, роднината му Мирослав Марчек и помощникът им Золтан Андруско, съобщи ТАСС.
Убитият словашки публицист е разследвал злоупотреби с еврофондове Ян Куцияк е почнал материал за политици и предприемачи, обвинени за финансови злоупотреби и връзки с италианската мафия
Убитият публицист разследваше случаи на корупция измежду ръководещите в Словакия и хипотетични връзки на италианската мафия с бизнеси в Словакия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР