Словашката компания Klein Vision обяви получаването на сертификата за летателна

...
Словашката компания Klein Vision обяви получаването на сертификата за летателна
Коментари Харесай

За първи път в историята летяща кола получи разрешение да лети

Словашката компания Klein Vision разгласи приемането на документа за летателна валидност от националния транспортен орган. А това значи, че AirCar ще бъде първият летящ автомобил, който има позволение да лети!

„ Сертификацията на AirCar отваря вратата за всеобщо произвеждане на високоефективни летящи коли. Това е формалното и дефинитивно удостоверение на способността ни да променим пътуването на междинни дистанции вечно. AirCar уголемява тези граници, отвеждайки ни в ново измерение, където пътят среща небето “, споделя изобретателят, началник на екипа за разработка и тест водач Стефан Клайн.
`За

Характеристики на AirCar
Конвертируемо тяло: крилата, които поддържат AirCar във въздуха, могат да бъдат сгънати и позиционирани в профил, а солидната опашка се плъзга в задната част на автомобила, с цел да може той да се движи по земята
`За

В режим на полет AirCar се задвижва от едно тласкащо витло, ситуирано сред тялото и опашката: доколкото демонстрират формалните видеоклипове, то не се сгъва.
AirCar разполага с 1.6-литров бензинов мотор BMW със мощ 140 к.с.
Максималната скорост на въздушното транспортно средство (във въздуха) е 300 км/ч
Автономен пробег във въздуха - до 1000 километра `За

Все още не е допустимо да се купи AirCar, само че тази година разработчиците имат намерение да стартират всеобщо произвеждане. Цената на летящата кола ще бъде към 1.5 милиона евро, макар че в самото начало компанията разгласи цени от 200 хиляди евро...


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР