Словакия записа първа победа в група 2 на Дивизия В

...
Словакия записа първа победа в група 2 на Дивизия В
Коментари Харесай

Словакия прекъсна серията на шотландците

Словакия записа първа победа в група 2 на Дивизия В на Лигата на нациите, откакто завоюва с 1:0 семейството си на Шотландия. Единственото попадение в мача бе дело на Ян Грегус в 31-ата минута.

И за двата тима срещата пристигна единствено няколко дни, откакто те си осигуриха присъединяване на Евро 2020 след триумфи в плейофите. Шотландците можеха да си обезпечат промоция за горната дивизия в Лигата на нациите, защото водят с 4 точки пред втория Чехия, който играе по-късно през днешния ден. Резултатът постави завършек на серия от девет мача без проваляне на отбора на Стив Кларк.

Беше ясно, че дуелът в Търнава ще завоюва този, който е запазил повече сили след изтощителните мачове в четвъртък. Временният ментор на Словакия Стефан Таркович направи четири промени, до момента в който в отбора на Шотландия имаше цели 8. Стратегията на домакините като че ли се оказа по-успешна.

Our remarkable unbeaten run came to an end this afternoon, despite a dominant performance against Slovakia.
— Scotland National Team (@ScotlandNT)
Словаците започнаха по-силно, само че след първите рискове пред вратата на гостите играчите на Кларк се разсъниха и станаха по-агресивни. След половин час игра удар на Грегус след рикошет не остави шансове на Крейг Гордън.

През второто полувреме Словакия бранеше преднината си, а шотландците имаха самодейността, само че не осъществиха ситуациите си. В самия край гостите бяха покрай равнене. Влезлият като запаса Лий Грифитс насочи удар, само че вратарят на домакините съумя да направи ослепително избавяне.

Лига на нациите 5 кръг, неделя 15 ноември  Словакия 1:0краен резулат  Шотландия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР