Словакия води преговори със съюзниците си за споразумение, което може

...
Словакия води преговори със съюзниците си за споразумение, което може
Коментари Харесай

Словакия преговаря да достави МиГ-29 на Украйна

Словакия води договаряния със съдружниците си за съглашение, което може да разреши на Братислава да изпрати бойни самолети в Украйна, сподели министър председателят Едуард Хегер в понеделник, представен от " Политико ".

Киев моли западните държавни управления за повече оръжия и съоръжение преди предстоящата нова съветска атака в Източна Украйна.

Говорейки пред " Политико " след пътешестване до Украйна в края на предходната седмица, Хегер сподели, че неговото държавно управление е било помолено да даде на Украйна изтребители МиГ-29, словашки самоходни гаубици " Зузана ", като полемиките не престават.

Хегер сподели, че държавното управление му е желало да се освободи от МиГ-овете във всички случаи, защото „ не може да поддържа “ руската техника без „ връзка “ с Русия, отбелязва изданието.

„ Това е съоръжение, което по този начин или другояче желаеме да извадим от приложимост, тъй като чакаме F-16 “, сподели той, имайки поради създадените в Съединени американски щати самолети, които Словакия би трябвало да получи през 2024 година

Той сподели, че Словакия е „ в доста интензивна полемика с нашите сътрудници “ за това кой ще пази въздушното пространство на страната.

" След това можем да помислим да приказваме за това съоръжение и във връзка с Украйна ".

Запитан дали това значи, че Словакия може да трансферира някои самолети на Украйна, в случай че получи избрани гаранции от западни сътрудници, той отговори:

„ За това приказваме. да.”

Хегер не уточни какъв брой МиГ-ове може да даде Словакия, оповестява се, че страната има към дузина.

Братислава към този момент реализира една замяна през последните дни, изпращайки система за противовъздушна защита С-300 в Украйна. В подмяна Словакия получи американска ракетна система " Пейтриът " от Германия и Холандия и чака ракети от същия тип от Съединени американски щати.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР