Словакия сразми Азербайджан с 5:1 и поне за няколко часа

...
Словакия сразми Азербайджан с 5:1 и поне за няколко часа
Коментари Харесай

Словакия громи в Баку, Хамшик с постижение за историята

Словакия сразми Азербайджан с 5:1 и най-малко за няколко часа оглави класирането в група " Е " на евроквалификациите. Марек Хамшик вкара два гола за триумфа в Баку и към този момент е голмайстор №1 в историята на националния тим. Тимът на Павел Хапал събра 6 точки, колкото имат и Унгария и Хърватия. Азерите са на дъното с нулев актив.

Словаците бяха спечелили първите 5 мача против този противник, само че азерите ликуваха в последния, игран през 2001 година. Гостите дойдоха в Баку като любимец и нито за момент не оставиха подозрения в по-високата си класа.

Резултатът бе открит в 8-ата минута от Станислав Лоботка. Никой не попречи на халфа на Селта да пробие през центъра и с компактен шут по земята да направи беззащитен стража Салахат Агаев. До средата на полувремето домакините към момента действаха пламенно и опитваха офанзиви по фланговете, само че последователно словаците напълно овладяха самодейността.

В 27-ата минута Юрай Куцка от директен свободен удар удвои задатъка на гостите, само че в 29-ата Рамил Шейдаев влезе в наказателното поле и с доста акуратен диагонален изстрел изправи публиката на крайници - 1:2. Докато се зарадват на гола, азерите получиха трети в своята врата. Този път Марек Хамшик получи свободно пространство и в типичния си жанр заби топката под гредата. Това беше 23-и гол на Хамшик за националния тим и той се изравни на върха във безконечната класация с Роберт Витек.

В началото на второто полувреме Хамшик стана едноличен рекордьор. Бившата звезда на Наполи засече подаване от десния фланг и с лекост направи резултата 4:1 в 57-ата минута, а в 85-ата Давид Ханчко постави точка на разногласието след асистенция на Онджей Дуда.

Следващият мач на Словакия е на 6 септември като хазаин на Хърватия, а на същата дата Азербайджан ще гостува на Уелс.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ЕВРО 2020 4 кръг, вторник 11 юни  Азербайджан 1:5краен резулат  Словакия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР