Словакия съобщи днес за пореден рекорд на новите случаи на

...
Словакия съобщи днес за пореден рекорд на новите случаи на
Коментари Харесай

Словакия съобщи за пореден рекорд на новите случаи

Словакия заяви през днешния ден за следващ връх на новите случаи на ковид за едно денонощие. Те за първи път са повече от 3000, предадоха ДПА и ТАСС, написа Новини.бг.

Премиерът Игор Матович разгласи през днешния ден във Facebook, че през последните 24 часа новозаразените са 3042. Въведените до момента рестриктивни ограничения, които разрешават на милиони хора към момента да работят, няма да са задоволителни, предизвести той. По думите му акцията за всеобщо тестване на популацията ще изиграе основна роля за ограничение на разпространяването на болестта.

Тази вечер завършва първият тридневен стадий от всеобщото тестване с бързи антигенни проби на словашките жители на възраст над 10 години в четирите най-засегнати от болестта района край полската граница. Останалата част от страната с население от 5 милиона души ще бъда обхваната от акцията през идващите два уикенда. От началото на епидемията в Словакия са били регистрирани 43 843 случая на ковид. От тях 159 индивида са умряли и 9960 са се възстановили. Понастоящем в словашки лечебни заведения обитават 1117 пациенти с ковид, в това число 82 в интензивни отделения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР