Словакия регистрира втория си рекорден брой нови случаи на COVID-19

...
Словакия регистрира втория си рекорден брой нови случаи на COVID-19
Коментари Харесай

Словакия с COVID рекорд, започва масови тестове

Словакия записва втория си рекорден брой нови случаи на COVID-19 в петък, до момента в който страната се бори с втора вълна, заяви здравното министерство, представено от "Ройтерс ".

Единадесет души са умряли от заболяването в петък, което също е връх за денонощие, заяви министерството в събота. 88 са жертви в страната.

Страната с 5,5 милиона души мина през първата вълна на пандемията на ковид с един от най-ниските равнища на заразяване в Европа, само че броят на случаите скочи този месец.

Словакия заяви за 269 случая на 100 000 души през последните 14 дни, което е деветият най-голям % в Европа, съгласно данни на Европейския център за профилактика и надзор на болесттите.
Премиерът Игор Матович съобщи в събота, че държавното управление има за цел да стартира изцяло тестване в страната.

В четвъртък ежедневните случаи за първи път надвишиха 2000 и в петък възлизат на 1 688, което е второто най-голямо количество за един ден.

Местните управляващи предизвестиха, че обстановката може да стане сходна на тази в прилежащата Чехия, където най-големият скок на болни на глава от популацията в Европа към този момент е натоварил болничния потенциал.

Словакия заобикаля повторението на радикалното заключване, наложено по-рано тази година, само че забрани заведения за хранене на закрито да работят, разшири разпоредбите за потребление на маски, реалокира гимназиите към отдалечено образование, лимитирани събирания и затвори разнообразни публични места.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР