Словакия подписа споразумение в събота, според което Чешката република и

...
Словакия подписа споразумение в събота, според което Чешката република и
Коментари Харесай

Чехия и Полша ще пазят небето на Словакия

Словакия подписа съглашение в събота, съгласно което Чешката република и Полша ще охраняват небето й , а Братислава ще изведе своите създадени в Съюз на съветските социалистически републики МиГ-29 от употреба, евентуално подготвяйки старите самолети за изпращане в Украйна , предава Ройтерс

Словакия съобщи, че е, чиято войска от дълго време разчита на съоръжение от руската епоха и която прикани за повече доставки от страните от НАТО, с цел да увеличи способността да се съпротивлява на съветските сили.

Словашкият министър на защитата Ярослав Над сподели пред кореспонденти на авиошоу в събота, че Братислава остава подготвена да изпрати самолетите в прилежаща Украйна, само че към момента не е реализирано съглашение.

" Има политическа воля и има смисъл да се помогне на тези, които се нуждаят от помощ ", сподели Над. " Възможността е на масата и откакто има съглашение, ще Ви осведомяваме. "

Словакия към този момент е дарила,,. Тази седмица Братислава съобщи, че ще изпрати 30 верижни пехотни бойни машини БВП-1.

Над, който оцени МиГ-овете на към 300 милиона евро (299 милиона долара), сподели, че Словакия ще търси известна финансова или материална отплата за своите дарения в поддръжка на модернизацията на своята войска .

Съгласно съглашението от събота, Чешката република и Полша ще охраняват небето от септември, до момента в който Словакия чака доставка на 14 нови изтребителя F-16, създадени в Съединени американски щати. Сделката за F-16 беше подписана през 2018 година, а самолетите би трябвало да бъдат доставени през 2024 година
 Словакия купува бронирана техника за 1,6 милиарда евро от Швеция
Словакия купува бронирана техника за 1,6 милиарда евро от Швеция

Договорът е за 152 гъсенични бойни машини CV90 за пехотата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР