Словакия няма да ратифицира Конвенция за борба с насилието над

...
Словакия няма да ратифицира Конвенция за борба с насилието над
Коментари Харесай

Словакия отхвърли Истанбулската конвенция

Словакия няма да ратифицира Конвенция за битка с насилието над дами на Съвета на Европа, у нас по-известна към този момент и като Истанбулската спогодба. Това съобщи министър председателят на страната Роберт Фицо, представен от " Ройтерс ".

Правителството се отхвърля от ратификацията на Истанбулската спогодба поради съпротивата на по-малък съдружен сътрудник и религиозни групи.

Агенцията напомня, че пред две седмици нашата страна, която сега е ротационен ръководител на Европейски Съюз, също отхвърли конвенцията, което акцентира съпротивата на по-консервативните в обществено отношение страни от Източна Европа по отношение на демократичните полезности на по-богатата Западна Европа.

Словашкото държавно управление се подписа под документа от 81 члена през 2011 година и утвърждението му от Народното събрание бе идната стъпка. Повече от 40 страни са се подписали под конвенцията.

Но Фицо съобщи, че Словакия ще одобри като закон всички ограничения за битка с насилието над дами, само че няма да ратифицира конвенцията, защото е спорен документ, който може да наруши конституцията и да докара до въвеждане на еднополови бракове.

Словакия забрани еднополовите бракове, откакто прокара конституционна корекция през 2014 година, която дефинира брака като съюз сред жена и мъж. Страната също по този начин не признава никакви форми на гражданско партньорство сред еднополовите двойки.

" Не можем да прокараме ограничения, които са в несъгласие с вярванията и чувствата на хората в някои страни ", сподели министър-председателят.

„ Европейската спогодба " излишно слага под въпрос естествените разлики сред мъжете и дамите и ги назовава стандарти ", до момента в който се стреми към основната цел за справяне с насилието против дами ", продължи той.
Малкият съдружен сътрудник в лицето на Словашката национална партия съобщи, че ще се бори до дъно Словакия да отдръпна подписа си от документа.

България, Унгария, Чехия, Англия, Хърватия, Гърция, Ирландия, Азербайджан и Русия са страните оповестили се срещу конвенцията до този миг, напомня news.bg.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР