Словакия няма да подкрепи новия пакт на ЕС за миграцията

...
Словакия няма да подкрепи новия пакт на ЕС за миграцията
Коментари Харесай

Словакия отхвърля мигрантския пакт

Словакия няма да поддържа новия пакт на Европейски Съюз за миграцията и убежището, разгласи министър председателят на страната Роберт Фицо.
" Казваме недвусмислено, че не можете да заповядате на една страна да одобри, в тази ситуация - Словакия, до 300 мигранти, за които не знаете нищо, или да заплати по 20 000 евро за всеки от тях. Това не е взаимност, а диктат ", съобщи Фицо. По думите му неговата партия " Смер " ( " Посока " ) и ръководещата коалиция ще гласоподават срещу съответните закони в Народното събрание.
Пактът бе утвърден неотдавна от Екологичен потенциал. Страните, които отхвърлят банкет на мигранти, би трябвало да платят отплата.
Междувременно кораби на Кипър започнаха да патрулират край крайбрежията на Ливан, с цел да лимитират мигрантската вълна. За първи път кипърският флот навлиза в интернационалните води.
Унгарският министър председател Виктор Орбан счита, че настоящето управление на Европейски Съюз би трябвало да подаде оставка.
„ Имаме управлението на Европейския съюз с няколко огромни плана, определени от самия него, като зеления преход, политиките за стабилно развиване, миграцията, военните и санкционните политики - и всички те се провалиха. Сегашното управление на Европейски Съюз би трябвало да си отиде, и се нуждаем от нови водачи “, сподели Орбан на конференция, излъчена в мрежата Екс.
Той загатна изявлението на шефката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен, съгласно която Унгария няма да получи пари от Европейски Съюз поради своята миграционна и джендър политика.
" Системата на Европейски Съюз от правова страна и конвенции се е трансформирала в инструмент за политическо изнудване ", сподели Орбан. Той към този момент отхвърли новия миграционен пакт, наричайки го " още един гвоздей в ковчега на Европейския съюз “.
Германският финансов министър Кристиан Линднер упрекна сънародничката си Урсула фон дер Лайен в " бюрократизиране на Европейски Съюз “.
" Бюрократичната тежест има име - Урсула. Последните пет години бяха изгубени във връзка с конкурентоспособността на Европейски Съюз. Не можем да си позволим да загубим идващите пет години “, акцентира водачът на свободните демократи на стопански конгрес.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР