Словакия направи отлична сделка, разменяйки старите си БМП-1 за германски

...
Словакия направи отлична сделка, разменяйки старите си БМП-1 за германски
Коментари Харесай

Сделка - германски танкове за стари БМП-1 за Украйна

Словакия направи отлична договорка, разменяйки старите си БМП-1 за немски танкове „ Леопард ”.

Първият танк „ Леопард ” към този момент е доставен от Германия като отплата за словашката военна помощ за Украйна.

„ Леопард 2A4 ” е част от размяната, в границите на която Словакия даде на Украйна 30 бронирани машини на пехотата от най-старото първо потомство в подмяна на 15 немски танка.



„ Благодарение на този продан ние помогнахме освен на украинските въоръжени сили в тяхната обективна битка за независимост и народна власт в страната им, само че и на словашките въоръжени сили, като укрепихме словашкия танков батальон ”, съобщи словашкият министър на защитата Ярослав Над след срещата си с немския си сътрудник Кристине Ламбрехт, която посети Словакия по този мотив.

Така Словакия ще разполага с общо 45 танка „ Леопард ” или цялостен танков батальон по стандартите на НАТО.

Германските танкове „ Леопард 2A4 ” са едни от най-хубавите в света, сравними с американските „ Ейбрамс М1А1 ” и превъзхождащи всички модели съветски танкове, признати на въоръжение.



„ Леопард ”-ите разполагат с изцяло нормализирано 120 милиметрово гладкоцевно оръдие, способно да изстрелва и ракети, което съгласно редица специалисти е най-хубавото в света сега, цифрови системи за ръководство на огъня с лазерни далекомери, коаксиална картечница и усъвършенствано съоръжение за нощно виждане и прицелване. Танкът има способността да нападна движещи се цели, до момента в който се движи даже по неравномерен терен.

Германия ще достави на Словакия и нова система за противовъздушна защита.

БМП-1 е руски бронетранспортьор от 60-е години на предишния век, спрян от произвеждане през 80-е, защото е заместен от по-новите БМП-2, БМП-3 и БМПТ.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР