Словакия е против американските бази. Това заяви Андрей Данко, председател

...
Словакия е против американските бази. Това заяви Андрей Данко, председател
Коментари Харесай

Словакия е против американските бази

Словакия е срещу американските бази. Това съобщи Андрей Данко, ръководител на словашкия парламент и водач на Словашката национална партия, който е част от държавната коалиция.
Андрей Данко съобщи, че е неприемливо да се включват разпореждания по отношение на опцията за разполагане на американски бойци на територията на страната в идния контракт за словашко-американско съдействие в региона на защитата.
"Ще настояваме, че в новото съглашение за съдействие със Съединени американски щати в региона на защитата няма да има нито дума за краткотрайно или непрекъснато наличие в републиката на въоръжените сили на Съединени американски щати ", сподели Андрей Данко.
Той посочи, че министърът на външните работи на Словакия Мирослав Лайчак е в Съединените щати. Външният министър има намерение да реализира съглашение с Вашингтон по текст на контракта, който изцяло ще изключи разполагането на американски елементи в републиката.
Страните от НАТО, в които Словакия е член, са свързани със Съединени американски щати посредством двустранни съглашения за съдействие в региона на защитата. Степента на взаимоотношение сред тях варира. Словакия принадлежи към страните от Алианса, чието население отхвърля опцията за укрепванена националната сигурност посредством основаване на задгранични военни бази.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР