Словакия е против американските бази. Това заяви Андрей Данко, председател

...
Словакия е против американските бази. Това заяви Андрей Данко, председател
Коментари Харесай

Словакия е против американските бази

Словакия е срещу американските бази. Това съобщи Андрей Данко, ръководител на словашкия парламент и водач на Словашката национална партия, който е част от държавната коалиция.

Андрей Данко съобщи, че е неприемливо да се включват разпореждания по отношение на опцията за разполагане на американски бойци на територията на страната в идния контракт за словашко-американско съдействие в региона на защитата.

" Ще настояваме, че в новото съглашение за съдействие със Съединени американски щати в региона на защитата няма да има нито дума за краткотрайно или непрекъснато наличие в републиката на въоръжените сили на Съединени американски щати ", сподели Андрей Данко.

Той посочи, че министърът на външните работи на Словакия Мирослав Лайчак е в Съединените щати. Външният министър има намерение да реализира съглашение с Вашингтон по текст на контракта, който изцяло ще изключи разполагането на американски елементи в републиката.

Страните от НАТО, в които Словакия е член, са свързани със Съединени американски щати посредством двустранни съглашения за съдействие в региона на защитата. Степента на взаимоотношение сред тях варира. Словакия принадлежи към страните от Алианса, чието население отхвърля опцията за подсилване на националната сигурност посредством основаване на задгранични военни бази.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР