Словакия е готова да прехвърли на Украйна 10 от общо

...
Словакия е готова да прехвърли на Украйна 10 от общо
Коментари Харесай

Словакия e готова да прехвърли 10 изтребителя МиГ-29 на Украйна

Словакия е подготвена да трансферира на Украйна 10 от общо 11-те изтребители МиГ-29 руско произвеждане, с които разполага. Последният е непокътнат за Словашкия авиационен музей, който е на стадий оформяне на експозицията.Това разгласи министърът на защитата на страната Ярослав Наги, предава Associated Press.

" Ние в никакъв случай повече няма да използваме МиГ-ове . Те нямат действителна стойност за нас. Ако ги дадем на Украйна, те ще оказват помощ за спасяването на нечий живот ", увери словашкият министър на защитата.

Ако Словакия трансферира бойни самолети на украинската войска, тя ще стане първата членка на НАТО , която доставя изтребители на Украйна, отбелязва организацията.

Словашката войска спря употребата на руски изтребители през лятото на 2022 година заради липса на аварийни елементи и личен състав за поддръжка. Окончателното решение за прехвърлянето на самолети се чака до няколко дни или седмици.

По-рано бе обявено, че словашкото държавно управление е готово да разиска с представители на Украйна детайлностите за прехвърлянето на своите изтребители МиГ-29.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР