Словакия е дала съгласие да предостави на Украйна системата за

...
Словакия е дала съгласие да предостави на Украйна системата за
Коментари Харесай

Словакия се съгласи да предостави на Украйна система за ПВО С-300

Словакия е дала единодушие да даде на Украйна системата за противовъздушна защита С-300 за отбрана от съветски въздушни удари. Това оповестява CNN, базирайки се на три източника, написа " Европейска истина ".

Според два източника Словакия, един от трите съдружника на НАТО с сходни отбранителни системи, е поискала гаранции, че като даде системата си на Киев, нейната ще бъде сменена неотложно.

Ако страната даде своята С-300, тя евентуално ще получи създадена в Съединени американски щати система за противовъздушна защита Patriot, с цел да компенсира неналичието.

Германия и Холандия към този момент обществено оповестиха, че изпращат системи Patriot в Словакия. Но консолидираното на новата система за противовъздушна защита в съществуващата военна архитектура на страната, както и образованието на силите й да я употребяват, може да отнеме време, предизвести специалист, изискал да остане неизвестен.

Президентът Джо Байдън сподели, че Съединени американски щати ще оказват помощ на Украйна да получи системи за противовъздушна защита за противопоставяне на съветската експанзия.

По-рано CNN заяви, че Съединени американски щати и техните съдружници от НАТО изпращат няколко зенитно-ракетни системи в Украйна, с цел да оказват помощ за отбраната против съветската експанзия.

Става дума за руските системи Оса, модификации на системите С-300 и портативните зенитно-ракетни комплекси Стрела-3.

По-рано през днешния ден президентът Володимир Зеленски прикани Конгреса на Съединени американски щати да даде системи за противовъздушна защита за справяне с съветски самолети и ракети, в случай че Западът не желае да наложи зона, неразрешена за полети над Украйна, напомня БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР