Слоновете са изумителни животни, няма две мнения по този въпрос.

...
Слоновете са изумителни животни, няма две мнения по този въпрос.
Коментари Харесай

Слоновете, хоботите им и как им помагат, за да правят изчисления

Слоновете са изумителни животни, няма две отзиви по този въпрос. За следващ път се убедихме в този факт откакто научихме, че те са единствените животни, които вземат решение елементарна математическа задача единствено посредством обонянието си.

До тези заключения стигат учени от колежа Хънтър, които вършат изследването, като следят шест азиатски слона, на възраст от 12 до 45 години.

Експериментът, осъществен в Anantara Golden Triangle Elephant Camp в Северен Тайланд, открива, че слоновете могат да вършат калкулации, като за задачата употребяват единствено хоботите си.

Обонянието на слоновете е толкоз положително, че при тестванията те са били в положение да открият коя от две непрозрачни кофи с похлупак на дупки съдържа повече слънчогледово семе. Изчисляването на количества не е нехарактерно за редица животни, само че всички те го вършат с очите си, за разлика от слоновете, които съумяват единствено посредством помирисване.

Според Daily Mail това е първият сходен случай, записан от зоолози, в което едно животно може да реши кое от две количества е по-голямо, като за задачата употребява единствено обонянието си. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР