Слонова кост, препариран крокодил, кожи, но също живи костенурки, папагали,

...
Слонова кост, препариран крокодил, кожи, но също живи костенурки, папагали,
Коментари Харесай

Интернет търговия е заплаха за защитените животни

Слонова кост, препариран крокодил, кожи, само че също живи костенурки, папагали, мечки – онлайн търговията заплашва предпазените скотски типове, предизвести Международният фонд за отбрана на животните (IFAW), представен от Франс прес.

Експерти от фонда изследваха шест седмици дребни разгласи в интернет в 4 европейски страни – Франция, Русия, Германия и Англия. Резултатите сочат, че 11 772 екземпляра на обща стойност 3,2 милиона евро от застрашени типове се загатват в дребни разгласи и послания на 106 уеб страницата за онлайн продажби и в 4 обществени мрежи. Около 80 на 100 от екземплярите са живи – най-много морски и сухоземни влечуги, за които се приказва в 45 на 100 от обявите, и птици – папагали, гъски, само че от време на време също якове и орангутани в Русия, лъвове, ягуари и мечки в Германия.

Търговията с някои скотски типове е изцяло неразрешена, а с други е подложена на ограничавания, като се изисква особено позволение. За сходна продажба може да е необходим документ, доказващ да вземем за пример, че херманова костенурка е отгледана законно в плен в Европа.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР