Слоницата Артайда празнува рожден ден с 38-килограмова торта.БГНЕС Обитателката на

...
Слоницата Артайда празнува рожден ден с 38-килограмова торта.БГНЕС Обитателката на
Коментари Харесай

Честит рожден ден на слоницата Артайда с 38-килограмова сладка изненада

Слоницата Артайда чества рожден ден с 38-килограмова торта.
 слоницата Артайда БГНЕС
Обитателката на столичния зоопарк става на 57 години и по този мотив получава специфична торта.

Вкусното 38-килограмово прелъщение е направено от самун – лимец и спелта, заквасен с жива мая, пропит е с фруктозен сироп.

За да усети Артайда специфичния мотив, сред блатовете има доста свежи плодове и зеленчуци , а като край пълнозърнести макарони с брашно от рожков , изясни пред БГНЕС зооинжинерът Анита Цветанова.  
Ръководителката на бранш Кухня за животни - зооинжинерът Анита Цветанова споделя какви специфични съставки съдържа внушителната торта за рождения ден на индийската слоница Артайда, която на следващия ден става на 57 години. Уникалното кулинарно произведение ще бъде в допълнение декорирано преди да се предложи на рожденичката на следващия ден сутринта. Очаквайте идващия ни клип, в който ще видите по какъв начин Артайда ще одобри тортата! Видео: Катерина Зарева-Симеонова
Публикувахте от в Вторник, 2 юни 2020 година
Повече от половин ден е лишило основаването на лакомството .

Глазурата на тортата е с богат подбор от сладки, свежи плодове и зеленчуци.
   
Честит 57-ми рожден ден на слоницата Артайда в Софийския зоопарк! Снимка: Катерина Зарева-Симеонова
Публикувахте от в 
Артайда идва в столичния зоопарк в далечната към този момент 2004 година от Германия.

„ Ние сме я приели и от този миг насетне се грижим всекидневно за нея. Много малко от хората знаят, само че да се грижиш за слон не е толкоз елементарно, тъй като слоновете са големи животни, които изискват с изключение на големите количествата храна - от 80 до 100 кг дневно, изискват и доста грижа по поддръжката на краката ”, описа шефът на зоологическа градина София Добромир Бориславов.
 слоницата Артайда БГНЕС
Всяка седмица на Артайда се прави педикюр, който включва стерилизация .

„ Това е спа процедура за нашия слон, тя е дресирана и влиза сама във вани с дезинфектан т - първо, за стерилизация, и второ - с цел да омекнат ноктите й. След това животното стъпва върху специфична поставка, на която със специфична пила и с принадлежности ноктите се оформят като на всяка изискана дама. След което слоницата получава баня - тя се мокри със специфична вода и със специфични препарати, с цел да може кожата да бъде мека, нежна и да е с естествената степен на мокрота ”, описа той.

По думите на шефа тези спа процедури би трябвало да се вършат в случай че не всеки ден, то най-малко през ден, с цел да може животното да се усеща удобно и в положително здраве , редом с уравновесеното и здравословно хранене.
[img wide]43262644[/img
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР