Сложна и високорискова операция на бременна в третия месец жена

...
Сложна и високорискова операция на бременна в третия месец жена
Коментари Харесай

Лекари извършиха уникална операция и извадиха 2 миоми от бременна в "Майчин дом"

Сложна и високорискова интервенция на бременна в третия месец жена беше направена през днешния ден от екип на АГ болница " Майчин дом ". Лекарите отстраниха две миоми с размер по 25 сантиметра всяка. Майката и плодът са в устойчиво положение, написа " Стандарт ".

Такава интервенция се среща доста рядко и е доста комплицирана, тъй като се прави по време на бременността, без плодът да бъде обиден. " Началникът на поделение " Високорискова бременност със бранш инфекции и бременност " доцент Дяволов, в екип с началника на Първа гинекологична болница и зам.-директор на " Майчин дом " доцент Славчев и доктор Петракиева се оправиха ослепително. Това е още едно доказателство, че експертите в нашата болница са най-хубавите в цялата страна. " сподели изпълнителният шеф на " Майчин дом ", доцент Иван Костов.

Жената е на 36 година от Добрич и това е първа бременност за нея. Пациентката се усеща добре, в момета е в устойчиво положение, ще остане под наблюдаване в „ Майчин дом ", като се чака да бъде изписана след 10 дни.

" Направихме биохимичен скрининг, с цел да проверим дали няма малформации на плода. Искахме да се убедим, че всичко с него е наред. След това пристъпихме към интервенцията. Всичко мина чудесно ", споделя сподели доцент Дяволов.

Операции от този вид са доста комплицирани. Към тях би трябвало да бъде подходено деликатно, защото има действителен риск плодът да бъде обиден. В случая плодът не е обиден и интервенцията е предходна сполучливо.

" Екипът ни постоянно се сблъсква с сходни съществени случаи. Това е изцяло обикновено за нас, защото ние сме най-голямата АГ болница в страната, с най-хубавите акушер-гинеколози. ", съобщи доцент Дяволов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР