Сливо поле е малка община, която има досег както с

...
Сливо поле е малка община, която има досег както с
Коментари Харесай

В Сливо поле има пари и няма корупция

Сливо поле е дребна община, която има допир както с Дунава, по този начин и с Добруджа. Плодородните земи са привлекли хора от Кримския полуостров до Родопите. Там живеят дружно българи, турци, роми, помаци и татари. В общината няма безработица и има пари. 

Преди две години всички общински чиновници са получили нарастване на заплатите – по към 400 лв. всеки. Това се случва в чистотата, комуналните действия и всички работни места под шапката на общината. Вече трета година общината има и временен излишък. Дори инцидентно преминаващите през градчето виждат смяната му към по-добро, по-чисто и по-уютно. 

Как се случва това без огромни европейски средства? Подобрената приходна част се дължи на положителната събираемост, изясни в предаването „ 12+3 “ кметът на общината инж. Валентин Атанасов.  " Когато в един екип се усети, че има надзор, който е непрекъснат, правилен, който носи самопризнание, почитание, осъществяване на дилемите, се стимулират и работят ", счита Атанасов.
Кметовете в общината са оставили политическите боричкания за изборните акции, а в този момент работят за хората, регистрира Валентин Атанасов. 

В началото на мандата си основал комунално-битово дружество, с което извършва строителната стратегия за поддръжка на общината и заобикаля да бъде " унизен и манипулиран " от строителни компании и непрекъснато да се приказва за корупция. Не го блазнят комисионните от публични поръчки: " Аз съм определен като кмет от моя регион. Тук пребивавам. ние се познаваме. Психоклиматът тук е малко по-различен. Всяко нещо се вижда - каква ми е ризата, с каква кола съм, къде съм, по какъв начин съм ходил в София. Имам си деца... " и не му се става за срам.

Още за живота в община Сливо поле слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР