Сливница. На военния полигон Сливница се проведе първото за тази

...
Сливница. На военния полигон Сливница се проведе първото за тази
Коментари Харесай

На военния полигон Сливница се проведе първото за тази година състезание по стрелба Т-Клас

Сливница. На военния полигон Сливница се организира първото за тази година съревнование по пукотевица " Т-Клас ", оповестиха от Българската Т-Клас Федерация, която е уредник на събитието. Това е нов военно прибавен стрелкови спорт, основан в България взаимно с Българската Армия. Спортът е фокусиран върху стрелбата с прецизни снайперови оръжия, на близки и далечни дистанции (от 10м до над 1000м), извършена под непрекъснато изменящи се условия, времева преса и динамични стресови обстановки. Състезанието е най-голямото мероприятие от този жанр, извършено до момента. Сред състезателите, съдиите и наблюдаващите участваха както членове на БТКФ, по този начин също и дейни военнослужещи от разнообразни подразделения на БА.
В деня преди надпреварата бе извършен семинар и бяха определени сертифицирани съдиите, които имат нужните знания и умения да ползват правилника на Т-Клас надпреварите, според условията на Международната Т-Клас Конфедерация.
Състезанието включваше извършения с три типа оръжия - най-вече със снайперови карабини, само че също и с полуавтоматични щурмови карабини, както и с полуавтоматични револвери. Т-Клас стрелковият спорт употребява действителна пукотевица с същински оръжейни системи, като първо място в практикуването на този спорт се слага сигурността и сигурността при боравене с оръжията.
Особено място следва да се отличи организацията на надпреварите и системата на оценяване при Т-Клас надпреварите, която е основана особено за задачата и се явява новаторска за целия свят. Тя се отличава с оптималната степен на точност и правдивост на оценъчната система, в случай че в нея са включени доста разнообразни умения които би трябвало да бъдат оценени.
Призовите места в класирането на “T-Class Multigun Challenge 2017 ” бяха разпределени сред:
Първо място - Иван Терзиев
Второ място - Ангел Стоянов
Трето място - Петър Марков
Те бяха наградени от Генерал-майор Груди Ангелов, шеф на Военна академия „ Георги Стойков Раковски “, който връчи на спечелилите грамоти, медали и книги “Азъ служих при Дрангов! ”, подписани с обръщение персонално от създателя Красимир Узунов.
Най-добрият стрелец - Иван Терзиев беше почетен със специфичен почетен знак, основан в памет на Полковник Борис Дрангов. Знак за отличен стрелец също е печелил и Борис Дрангов.
Поради високата степен на натурализъм в дизайна на сцените и приложния си темперамент, стрелковият спорт Т-Клас се утвърждава като доста забавен за упражняване, освен за цивилни жители, а по този начин също и за разнообразни представители на Българската Армия. Той слага доста провокации пред състезателите, съчетава и развива разнообразни физически и ментални качества, и заради високата си степен на компликация, се демонстрира като извънредно забавен, както за упражняване, по този начин и за наблюдаване. Все по-голям интерес към този спорт се развива и в интернационален проект, където към този момент има няколко публично регистрирани райони - членове на Международната Т-Клас Конфедерация, която реализира администрацията и промоцията на Т-Клас по света.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР