Сливите са богати на много защитни вещества, като минерали, витамини,

...
Сливите са богати на много защитни вещества, като минерали, витамини,
Коментари Харесай

Сливи срещу анемия

Сливите са богати на доста защитни субстанции, като минерали, витамини, ензими и целулоза. Макар тези плодове да имат слабително деяние, те са с доста ниска енергийна стойност, към 4 пъти по-малка от тази на хляба, оповестява БГНЕС.

Тези характерности вършат сливите отлична храна, която има преимущества пред всички други плодове. Сливите се употребяват профилактично при анемия, физическа и умствена отмалялост, меланхолия, нарушаване на функционалността на черния дроб, продължителен ревматизъм и атеросклероза.

Най-добре е да се употребяват пресни, само че могат да се употребяват за компот, сладко и в разнообразни сладкиши. Подслаждане съвсем не е належащо, защото сливите са богати на плодова захар. Тези плодове улесняват усвояването на желязото, което е доста потребно при положение на анемия. Също по този начин те са богати на калий, който е значим за регулирането на кръвното налягане и работата на сърцето.

Въпреки потребните дейности на този плод, не би трябвало да се приема в прекомерно огромни количества, тъй като може да провокира стомашни проблеми и диария.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР