Сливенският окръжен съд постанови мярка за неотклонение домашен арест за

...
Сливенският окръжен съд постанови мярка за неотклонение домашен арест за
Коментари Харесай

Домашен арест за мъжа, причинил смърт при катастрофа на спирка в Сливен

Сливенският областен съд постанови мярка за неотклонение домакински арест за мъж, предизвикал гибел при злополука на автобусна спирка. Това оповестиха от Окръжна прокуратура - Сливен, по чието искане е взета мярката.

Манол М. е упрекнат за това, че на 2 февруари, 2020 година, на бул. " Панайот Хитов " в Сливен по несъобразителност е предизвикал гибелта на 69-годишен мъж. Обвиняемият е управлявал джип, превишавайки позволената скорост от 50 км/ч, изгубил е надзор върху колата и блъснал индивидът, който стоял пред спирката.

Искането за мярката е съобразено с показани данни за здравословното положение на обвинения, който е диагностициран със сериозен кардиологичен проблем.

Обвиняемият има четири предишни осъждания, като последните две са за закононарушения по превоза. Настоящото закононарушение е осъществено в изпитателния период на последното наказание на Манол М., което е от 2017 година Обвиняемият има и голям брой нарушавания по ЗДвП, за които е глобен, а наказванията възлизат на към 3000 лв..

Определението на Окръжен съд - Сливен може да бъде обжалвано пред Апелативен съд - Бургас.

Междувременно от Община Сливен сложиха предпазни колчета на спирката, където нееднократно са ставали пътни произшествия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР