Сливенският окръжен съд остави за постоянно в ареста 29-годишната банкова

...
Сливенският окръжен съд остави за постоянно в ареста 29-годишната банкова
Коментари Харесай

Банковата служителка, обвинена за кражба на 450 000 лв., остава в ареста

Сливенският областен съд остави за непрекъснато в ареста 29-годишната банкова директорка от Нова Загора. Биляна Манчева е упрекната в заграбване на близо 450 000 лв. от сметките на клиенти на банковия клон. Деянието е квалифицирано като изключително тежък случай.


Прокуратурата изиска най-тежката мярка за обвинената Биляна Манчева за длъжностно заграбване на пари в изключително огромни размери с претекста, че може да се укрие от павосъдието, защото постоянно пътувала зад граница или да извърши друго закононарушение. От 3 години Манчева е шеф на клона на банката. В деня на задържането ѝ е уволнена. Разследването почнало след сигнали на клиенти на банката в Нова Загора за изчезнали средства по сметките им. Един от пострадалите е Кольо Колев.
Кольо Колев, аграрни производител, с. Съдиево: Сумата тя е на мен и на брачната половинка ми и е към 180 000 лева Отидох там, демонстрираха сметките и се оказа, че имам по 200-300 лева в сметка, което значи че парите са преведени някъде, без аз да знам.
Банковата директорка е упрекната и за заграбване на средства от интернационалните банкови карти, без знанието на титулярите им. Обвинението твърди, че за интервала ноември 2016 година - 1 февруари 2019 година Манчева сполучливо е изтеглила над 110 пъти над 45 000 лв. с непознати карти. Един от ужилените обаче не има вяра това да е го е направила банкерката.

Смятате ли, че е Биляна?
- Не, споделих.
Според отбраната на обвинената присвояването на средствата не е осъществено единствено от едно лице, нямало и данни, че банкерката е теглила пари от банковите карти. Биляна Манчева изиска по-лека мярка като уточни пред съда, че е съдействала при осъществяването на одита в банковия клон, както и на полицията и не е осъждана. Делото продължава в Бургаския апелативен съд.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР