Сливенският окръжен съд наложи наказание от 10 години „лишаване от

...
Сливенският окръжен съд наложи наказание от 10 години „лишаване от
Коментари Харесай

Клошар ще лежи 10 години в затвора за убийството на човекът, дал му подслон

Сливенският областен съд наложи наказване от 10 години „ отнемане от независимост “ на Тодор Я. за умишленото ликвидиране на 74-годишен мъж от село Сотиря.
Подсъдимият живеел в региона на сливенското село Сотиря. Нямал дом и злоупотребявал с алкохола. Според неговите съселяни, бил конфликтен и раздразним.
74-годишният мъж живеел самичък в къщата си. През зимата на 2018 година подслонил бездомника Тодор в дома си. Хранил го с пенсията си. Средствата от пенсията обаче не стигали за прехрана на двамата, а и Тодор продължавал да залита по алкохола, по тази причина се наложило да бъде изпъден принудително от къщата.
На 20 март Тодор Я. още веднъж се появил в дома на подслонилия го мъж и декларирал, че ще остане там, макар нежеланието на стопанина. Последвала кавга. Тодор Я. взел секира и със сапа ѝ блъснал няколко пъти в главата своя хазаин. В резултат на ударите 74-годишният мъж умрял.
Наказанието на Тодор Я. е постановено по реда на съкратеното правосъдно произвеждане. То би трябвало да бъде изтърпяно при първичен „ непоколебим “ режим.
Справка на Actualno.com откри, че все още в община Сливен няма подслон за бездомници, само че е планувано построяването на подобен по план.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР