Сливенските медицински сестри са в очакване на писмено споразумение с

...
Сливенските медицински сестри са в очакване на писмено споразумение с
Коментари Харесай

Сливенските медицински сестри продължават преговорите за по-достойни условия на труд

Сливенските медицински сестри са в очакване на документално съглашение с управлението на Областната болница.
Това сподели за Actualno.com водачът на стачните дейности на медицинските сестри в Сливен Надежда Маргенова. „ Засега сме единствено в договаряния, нямаме никакво документално съглашение. На 24 юли следва нова среща с управлението на болничното заведение “, разясни тя.
Пред медиите през вчерашния ден шефът на МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “ Васислав Петров съобщи, че заплатите на  медицинските сестри в болничното заведение ще бъдат увеличени със 100 лв., считано от 1 юли. Някои от локалните уеб сайтове побързаха да осведомят за преустановяване на стачката.
„ Ако не стигнем до консенсус, стачка ще има. Засега сме осведомени, че със 100 лв. ще е нарастването на главната заплата. На 24 юли ще проведем заседание на протестния комитет със стачкуващите, с цел да решим дали това ни удовлетворява, или ще задействаме процедурата за ефикасна стачка “, акцентира Надежда Маргенова. „ Ние имаме и други претенции. А отложихме стачката, тъй като изпратихме покана за среща с министър Ананиев, защото имаме претенции и към Министерството на здарвеозпазването “, уточни още тя.
Сред настояванията на медицинските сестри са унифицирано стартово възнаграждение в размер на две минимални работни за всички здравни заведения, възстановяване изискванията на труд, нов групов трудов контракт, годен за всички типове лечебни заведения, смяна на регламентите за възнаграждение на нощния труд и работата в най-тежките болнични отделения, публични стандарти и статут за специалността и др.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР