Сливенски полицаи са съставили 10 предупредителни протокола и 26 акта

...
Сливенски полицаи са съставили 10 предупредителни протокола и 26 акта
Коментари Харесай

Учители и психолог са заразени с COVID-19 в Сливенско, глобиха хора без маски в областта

Сливенски служители на реда са съставили 10 предупредителни протокола и 26 акта за неносене на защитни маски, откакто от 13 октомври Областният спешен щаб реши да ускори контрола за съблюдаване на противоепидемичните ограничения. Това оповестиха от Областния спешен щаб.

Служителите на ОД на Министерство на вътрешните работи - Сливен са направили 52 инспекции в четирите общини, като нормативната уредба планува минимална санкция от 300 лв. за физическите лица. Шест независими инспекции в разнообразни обекти са осъществени и от чиновници на РЗИ, нарушавания не са установени. От 14 октомври инспекциите ще се реализират всекидневно от взаимни екипи с представители на РЗИ, ОД на Министерство на вътрешните работи, Дирекция "Инспекция на труда " и ОДБХ.

През последното денонощие позитивни проби за коронавирусни инфекции дадоха проучванията на 9 души от община Сливен, 5 - от община Нова Загора и 2 - от община Котел.

Сред инфектираните има двама учители и психолог от две разнообразни образователни заведения в Нова Загора, както и учители в учебно заведение в Сливен. Засега не се постанова карантиниране на възпитаници и педагози.

Прегледи на болните консуматори и взимане на проби за проучвания се правят през днешния ден в Дома за възрастни въже и дами с умствена назадничавост "Качулка ". Към момента, по данни на РЗИ, няма нови случаи на COVID-19 в профилираната институция. Екип на РЗИ е на посещаване и в друго обществено заведение, където има по-рано открит случай на коронавирусна зараза измежду личния състав.

Активните случаи на COVID-19 все още са 182 в региона. Под карантина са 414 души. Очакват се резултатите от 27 проби - 16 на лица със признаци, 1 на медицински личен състав и 10 контролни.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР