Сливенската полиция задържа извършител на грабеж, предотвратен от петима деветокласници.

...
Сливенската полиция задържа извършител на грабеж, предотвратен от петима деветокласници.
Коментари Харесай

Сливенската полиция задържа млад мъж за грабеж на възрастна жена

Сливенската полиция задържа причинител на обир, предотвратен от петима деветокласници. Това оповестиха за Българска телеграфна агенция от ОД на Министерство на вътрешните работи. Той е направил признания, показаха от полицията в Сливен.

Задържаният е на 21 години от село Тополчане и арестуването му е било през днешния ден преди обяд. Задържането му се е забавило, тъй като е имало спорни свидетелски показания. Жертвата на грабежа не е подала сигнал в полицията, като това също е попречило издирването.

Грабежът е станал след 17:30 часа в следобеда на 20 януари. Потърпевшата Маша Генчева заяви за закононарушението в обществената мрежа.

Престъплението е осъществено наоколо до Драматичния спектакъл и Митрополията в Сливен. Деветокласниците от природо-математическата гимназия са видели старата жена, която викала за помощ и бягащият с чантата й апаш. Втурнали след него и след малко гонене, той хвърлил чантата. Две от децата го последвали, само че той избягал, качвайки се в кола, която евентуално го е чакала. Другите трима се върнали при нея и ѝ върнали чантата.

Задържаният си е признал за осъщественото действие, сподели представителят на полицията Първолета Мандинска. По първични данни, той е обяснил, че направил грабежа, тъй като имал потребност от пари, откакто изгубил огромна сума в игрална зала.

От полицията показаха възторженостти към доблестната постъпка на учениците, само че означават, че не е желателно да се потегля по този метод към дейности на гонене и задържане, тъй като не се знае каква е ответната реакция на човек, направил закононарушение.

След като дамата през днешния ден е подала тъжба, от полицията са почнали работа по досъдебно произвеждане.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР