Сливенската митрополия излезе с официална позиция във връзка с разпространението

...
Сливенската митрополия излезе с официална позиция във връзка с разпространението
Коментари Харесай

Сливенска митрополия призова прокуратурата да се самосезира за хомосексуалните брошури в ямболски училища

Сливенската митрополия излезе с публична позиция по отношение на разпространяването на брошури с хомосексуално наличие измежду ямболските възпитаници. В нея се упорства прокуратурата да се самосезира по случая и да реализира наказателно гонене против разпространителите.
В мнението на Сливенска митрополия се споделя: „ В края на месец февруари 2019 година стана известно, че в 5 регионални града в Република България, в това число и гр. Ямбол, се популяризира листовка с позорни и безнравствени снимки и с аморално наличие, пропагандиращо хомосексуализма измежду учениците. Тъй като гр. Ямбол се намира в диоцеза на Сливенска епархия, Сливенска митрополия не може да остане безразлична и безмълвна на тази антиморална хибридна експанзия над деца. Сливенска митрополия, загрижена за моралните устои на православните християни и на православното християнско семейство в Епархията, остро осъжда разпространителите на тази листовка измежду децата и приканва Прокуратурата да се самосезира”.
В мнението са посочени и съответните текстове от Наказателния кодекс, използвани за съответния случай - член 155 Б, алинея 1 и алинея 2, т. 2, които плануват до пет години отнемане от независимост за лица, склоняващи малолетни „ да вземат участие или да следят действителни, виртуални или симулирани полови сношения сред лица от идентичен или друг пол или сластно проявление на човешки полови органи, содомия, мастурбация, полов садизъм или мазохизъм”, посредством възползване от основана взаимозависимост или контрол.
Сливенска митрополия заявява и безрезервното си утвърждение на оповестеното в уеб страницата на Българската православна черква, и по-късно свалено, Становище на Светия Синод по отношение на Проекта на Национална Стратегия за детето 2019 – 2030 година.
Скандалът с хомосексуалните брошури се развихри в края на февруари, когато шефове на ямболски гимназии, родители и медии реагираха остро на вулгарните образни послания. По-късно стана ясно, че шефът на ямболската математическа гимназия даже се е принудил да унищожи част брошурите. Една от тях била озаглавена „ Игра за напреднали” и обяснявала по какъв начин вярно да се прави орален секс.
В други учебни заведения обаче нагледните материали освен стигнали до учениците, а и били оставени по коридорите и популяризирани от осмокласниците измежду по-големите възпитаници.
Малко по-късно министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев дефинира брошурата, афишираща целувка на хомосексуална двойка, като провокация. И съобщи, че ще стартира следствие по какъв начин тя е попаднала в учебните заведения. Ананиев се оправда, че министерствата на опазването на здравето и на образованието се пробват да съберат към този момент публикуваните брошури, „ с цел да не доближат до децата, които са почтени и нямат нищо общо с този проблем”. По думите му скандалните нагледни материали са част просветителна стратегия, финансирана по линия на Глобалния фонд на Организация на обединените нации.
Интересно е да се означи, че направените брошури е трябвало да преминат през прелиминарен надзор в двете министерства – Министерство на здравеопазването и МОН. И едвам по-късно да бъдат предоставени на районните здравни инспекции (РЗИ), „ за предпазване ".
Пет от здравните инспекции обаче - Монтана, Видин, Ямбол, Кърджали и Хасково, решили да ги разпространят в учебните заведения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР