Сливенската болница Хаджи Димитър спря приема на пациенти заради осем

...
Сливенската болница Хаджи Димитър спря приема на пациенти заради осем
Коментари Харесай

Сливенската болница спира да приема пациенти заради заразените с COVID-19

Сливенската болница " Хаджи Димитър " спря приема на пациенти поради осем медици, инфектирани с ковид, заяви bTV.

Седем от тях са в отделението по гастроентерология, което беше затворено още преди три дни. Две деца, близки на инфектирани медици, също са под карантина, а детската градина, която посещават към този момент е затворена.

Болницата от през днешния ден е затворена за пациенти. Извършва се цялостна стерилизация.

По решение на Регионалната здравна ревизия ще бъдат дезинфекцирани всички пространства, ще се вземат проби и в случай че са негативни, болничното заведение ще отвори с естествен режим на работа.

Паралелно ще върви и теставането на всички пациенти в болничното заведение и в случай че те са с позитивни проби, ще бъдат приети в болница в Инфекциозното поделение на регионалната болница.

Още първоначално кметът на града прикани лечебното заведение да бъде затворено.

В събота и неделя ще бъде осъществена цялостна стерилизация на болничното заведение, ще излязат тестванията на медиците и от РЗИ имам информация, че ще се отвори, когато те се уверят, че всичко е изпълнено съгласно условията, изясни кметът на Сливен Стефан Радев.

По думите му сега се изписват пациенти, с цел да се изпразнят отделенията, доколкото може, ще бъдат оставени тези, които не могат да бъдат изведени, които се възвръщат от интервенции или са в такова положение, че не могат да бъдат изведени.

Заразяват се медици, несъмнено е това, само че аз съм за това да се вземат всички вероятни ограничения, даже с риск на моменти да сме като свръхреакция. Моето мнение е, че колкото по-бързо се работи и се пресича дадена и неуравновесеност измежду хората и заплаха за работещите, толкоз по-добре, подчертаа още кметът.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР