Сливен. Защитено жилище за възрастни с умствени увреждания на стойност

...
Сливен. Защитено жилище за възрастни с умствени увреждания на стойност
Коментари Харесай

Защитено жилище за възрастни с умствени увреждания на стойност $265 000 изгради посолството на САЩ в партньорство с Община Сливен

Сливен. Защитено жилище за възрастни с умствени увреждания на стойност $265 000 построи посолството на Съединени американски щати в партньорство с Община Сливен. В него ще бъдат настанени осем дами с умствена назадничавост, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Сливен.Трима обществени служащи и трима трудотерапевти ще се грижат за жителите.  Лентата на новоизграденото предпазено жилище преряза персонално посланикът на Съединените щати Н. Пр. Херо Мустафа дружно с кметът Стефан Радев. След като поздрави присъстващите на български език, тя разясни, че реализацията на плана, по който е построена обществената облага за града ни, е единствено един от многото в цялата страна. За последните 10 години посолството на Съединени американски щати е вложило 6 млн. $ за поправки и възобновяване на сгради-училища, детски градини, обществени центрове.

„ Проектите на доброжелателност на Посолството на Съединени американски щати не престават да поддържат България и българите. Ние сме работили по планове, свързани с  голям брой детски градини и учебни заведения в този район. В момента ремонтираме детска градина „ Синчец “ близо до тук. Финансирали сме доста планове в цялата страна. Нашите взаимни старания сплотяват Посолството и общините в страната. Партньорите и съдружниците се поддържат взаимно. Това ни прави по-силни, “ – сподели посланикът на Съединени американски щати.

Кметът Стефан Радев благодари за сполучливото съдействие с американското посолство, вследствие на което се вършат вложения за общността. „ Надявам се, че това наше партньорство ще продължи, с цел да вършим още положителни неща за хората в Сливен “, сподели при откриването той.

Преди откриването на предпазеното жилище кметът Стефан Радев и Нейно превъзходителство Херо Мустафа разговаряха в неговия кабинет за историческите дадености на Сливен и опциите за развиване отсега нататък.  Посещението на посланика е първото отвън столицата след заемане на поста и съответства с началото на втория мандат на кмета Стефан Радев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР