Сливен. Заседание на Постоянната комисия по заетост се проведе в

...
Сливен. Заседание на Постоянната комисия по заетост се проведе в
Коментари Харесай

Сливен: Заседание на Постоянната комисия по заетост се проведе в Областната администрация

Сливен. Заседание на Постоянната комисия по претовареност се организира в Областната администрация в Сливен, оповестиха от пресцентъра на институцията . Бе предоставена информация за провелото се изследване на Агенцията по заетостта за потребностите от работна мощ, в което са били интервюирани 2 492 работодатели в страната. 81,4 от тях са показали, че за тях е значимо служащите и чиновниците им да имат умения за самоконтрол и дисциплинираност. 46 на 100 са декларирали, че наетите лица би трябвало да имат познания и умения за въвеждането на нови технологии. 79,9 % от интервюираните работодатели са декларирали, че срещат усложнения при намиране на работна мощ, като търсенето е ориентирано главно към работническите специалности.
На съвещанието бе признат състава на комисия, която ще създаде районна стратегия за обезпечаване на краткотрайна претовареност. Това ще стане, откакто регионалната и общинските администрации показват съответни планови оферти. Финансовият запас, избран от страната за област Сливен, възлиза на 406 041 лв..
Заседанието бе ръководено от зам. регионалния шеф Димитринка Петкова. В него участваха шефа на „ Регионална работа по заетостта “-Бургас Пенка Кирилова, ръководители и специалисти от Бюрото по труда, Инспекцията по труда, Социално подкрепяне, РУО, представители на общините, синдикатите, работодателските организации.
Постоянната комисия по претовареност е орган към Областния съвет за развиване.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР