Сливен. За обезпечаване на обществения ред по време на предстоящия

...
Сливен. За обезпечаване на обществения ред по време на предстоящия
Коментари Харесай

Полицията предприема мерки за сигурност по време на предстоящите празничните дни

Сливен. За застраховане на публичния ред по време на идния огромен християнски празни- Великден, празниците 1 май, 6 май – Гергьовден и Ден на храбростта и българската войска както и обвързваните с тях почивни дни в ОДМВР и РДПБЗН-Сливен е основана организация за запазване на публичния ред, пътната и пожарна сигурност. Подробности по отношение на подхванатите марки бяха показани през днешния ден от шеф бранш „ Пътна полиция ” основен контрольор Илиян Николов.

Мерките, подхванати в РУ-Сливен, във връзка с опазването на публичния ред и
сигурността, са в няколко насоки и са идентични за районните ръководства в Котел, Нова Загора и Твърдица. В дните преди и по време на празника ще има засилено полицейско наличие и надзор в региона на храмовете в общинските центрове.

Дежурства и патрули ще има в дните 23 април- Велика събота, 24 април Възкресение Христово и 6 май – Гергьовден. Ще се реализира денонощен надзор с оглед запазване на публичния ред, недопускане осъществяването на престъпни закононарушения. Екипи на икономическа полиция ще наблюдават за осъществяване на нерегламентирана комерсиална активност. Съвместно със чиновници на ОДБХ се правят инспекции в търговски обекти във връзка с предлаганите хранителни артикули.

Екипи на Пътна полиция ще наблюдават за съблюдаване на Закона за придвижване по пътищата. Ще бъдат потребление всички механически средства за надзор на скоростта. Ще се следи за нарушавания на най-натоварените сектори в градовете, общинските и основни пътища, както и на местата с нараснала централизация на пътни катастрофи на територията на районните ръководства в Сливен, Котел, Нова Загора и Твърдица.

Контролът ще се реализира:
21.04.22г. /четвъртък/ за времето от 14,00 до 21,00 часа,
22.04.22г. /петък/ за времето от 09,00 до 12,00 часа,
25.04.22г. /понеделник/ за времето от 14,00 до 21,00 часа,
29.04.22г. /петък/ за времето от 14,00 до 20,00 часа,
02.05.22г./понеделник/ за времето от 14,00 до 20,00 часа,
06.05.22г./петък/ за времето от 08,00 до 10,00 часа,
08.05.22г. /неделя/ от 14,00 до 21,00 часа.

Предвидени са профилирани интервенции по определяне на неправоспособни водачи, както и за дееспособност, приложимост на алкохол и опиати. Проведени са срещи с РУО за идни групови пътувания на възпитаници за чиновници на пътна полиция да ревизират всички водачи, по отношение на правоспособността им, използването на алкохол, упойващи субстанции, както и техническата редовност на транспортните средства, с които ще се пътува.

Главен контрольор Николов насочи зов към водачите за отговорно и толерантно държание на пътя. Той обърна внимание на главните аргументи за пораждане на тежките пътни катастрофи като високата скорост, лишаване на вниманието и използването на алкохол. Въпреки понижаване общия брой на пътни произшествия- 111 от началото на тази година / 124 през 2021/, на територията на ОДМВР-Сливен са станали 28 тежки ПТП, като за същия интервал на 2021 те са били 24; починалите са 6, през 2021 те са били 2; ранените са 38, през 2021 те са били 30.

Екипи на бранш „ Пътна полиция ”-Сливен ще наблюдават за съблюдаване на въведените от АПИ
ограничения за придвижване на товарни коли.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР