Сливен. Възпоменателната церемония по случай 146-ата годишнина от гибелта на

...
Сливен. Възпоменателната церемония по случай 146-ата годишнина от гибелта на
Коментари Харесай

ГЕРБ-Сливен почете паметта на Васил Левски

Сливен. Възпоменателната гала по случай 146-ата годишнина от гибелта на един от най-великите синове на България - Васил Иванов Кунчев – Левски се организира на едноименния площад в Сливен. Общински съветници от Политическа партия ГЕРБ Сливен, представители на общинското управление и младежката организация, членове, и симпатизанти сервираха цветя и се преклониха пред паметника на Апостола. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Цветя бяха поднесени и от името на депутата и регионален координатор на Политическа партия ГЕРБ-Сливен Десислава Танева. В общоградската възпоменателна гала се включиха още кметът на Сливен Стефан Радев, ръководителят на Общински съвет Димитър Митев, шефове и шефове на държавни и районни институции, възпитаници, доста поданици и посетители на града.
В приветственото си слово кметът Стефан Радев съобщи, че няма по-вдъхновяващ образец от Левски за единение на думи, каузи, за един живот, напоен с обич към хората и България. „ В днешни дни постоянно приказваме за европейски полезности. Вглеждайки се в делата на Левски, тези европейски полезности са там, още в края на ХІХ век. Ценности като човешки права, свободна самодейност, тъждество пред закона. Можем да се гордеем, че Васил Левски, един от българския народ, ги е дефинирал преди въобще да се заприказва за обединена Европа ", сподели кметът Стефан Радев.
Организатори на церемонията са Община Сливен, Военно формирование 22220, Сливенска митрополия, Регионално ръководство на образованието, Общински комитет „ Васил Левски “, Сдружение „ Мати Болгария ”, Основно учебно заведение „ Д-р Иван Селимински “, Профилирана природо-математическа гимназия „ Добри Чинтулов ”, Професионална гимназия по стопанска система „ Проф. доктор Димитър Табаков ”, Професионална гимназия по електротехника и електроника „ Мария Кюри “ и Основно учебно заведение „ Панайот Хитов “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР