Сливен. Стартира третото издание на младежкия лагер Здравей, здраве!. Това

...
Сливен. Стартира третото издание на младежкия лагер Здравей, здраве!. Това
Коментари Харесай

Сливен: Започна младежкият лагер „Здравей, здраве!“

Сливен. Стартира третото издание на младежкия лагер „ Здравей, здраве! ”. Това оповестиха от пресцентъра на Община Сливен . Той се организира от 24 до 28 юни на крепостта „ Туида “. В него ще се включат 750 ученика от сливенски учебни заведения, разграничени на тимове. Проявата е част от програмата на Общинския съвет по наркотични субстанции за действия по предварителна защита на използването на опиати. На откриването на лагера участва заместник-кметът по филантропични действия Пепа Чиликова, която поздрави уредниците и участниците в лагера. И тази година са планувани доста игри, просветителни уроци, викторини и спортни прояви. Сред тях са ритуали за българското знаме, урок по фолклор, текстилно отпечатване и плъстене, начални умения в грънчарството, арт ателие, планинско насочване, езда, образование в първа долекарска помощ и други
Десет са доброволците, които работят към Общинския съвет по наркотични субстанции и превантивно-информационния център. Те са главно от гимназията по стопанска система и строителната гимназия.
„ Участваме най-вече в организирането на лагера, което е едно огромно събитие и си коства всяко наше старания. Доказваме на обществото, на нашите учители и ръководители, че можем да бъдем виновни и да се оправяме с поставените задания. Лагерниците харесват игрите, тъй като ги откъсват от всекидневието, от компютрите, от телефоните. Правим всичко, с цел да насочваме младежите към воденето на здравословен метод на живот “, сподели доброволецът Яна Гюзелева – ученичка от 11 „ а “ клас на Професионалната гимназия по стопанска система „ Проф. доктор Димитър Табаков “.
„ Освен учебни заведения от Сливен, в лагера тази година по тяхно предпочитание, се включиха и възпитаници от учебното заведение в село Самуилово. Директорът ги поддържа и оказва помощ за организирането на превоза “, сподели секретарят на Съвета Таня Павлова.
Тя акцентира, че концепцията на провеждането на самодейността „ Здравей, здраве! “, е учениците да усвоят здравословно държание посредством спорт, игри и същинско другарство.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР