Сливен стана обект на критики в социалната мрежа "Фейсбук", след

...
Сливен стана обект на критики в социалната мрежа "Фейсбук", след
Коментари Харесай

Пир по време на чума, мрежата кипна заради станалото в Сливен!

Сливен стана обект на рецензии в обществената мрежа "Фейсбук ", откакто стана ясно, че в града макар строгите ограничения се е провел панаир по случай. Снимка на празнуващи, които се разхождат без маски и никаква отдалеченост и даже се возят на гондола, се популяризира в мрежата и провокира стотици мнения.
"Панаирът в Сливен - 26 октомври 2020 година Пир по време на чума. Без работа не може, без учебно заведение е неприятно, а панаир да се отсрочи - толкоз ли е отвратително? ", написа в персоналния си фейсбук профил политологът Огнян Мирчев във връзка станалото в града.



"Протести, панаири, фестивали, мачове, нощни заведения, чудесна пандемия си караме. После Мангъров, Първанова и останалите са ни отговорни ", написа в персоналния си фесйбук профил продуцентът и фотограф Виктор Димчев, който през цялото време на митингите в София след числеността им.


Иначе от 0 часа тази нощ влязоха в действие краткотрайни рестриктивни ограничения за нощните заведения в Сливен. Градът е в алената зона на Covid-19.

Тържествата протекоха съгласно авансово плануваното в културния календар на града и завършиха часове преди влизане в действие на възбраната на регионалния шеф за краткотрайно прекъсване на работата на нощните клубове, оповестява БНР.

При събитията на закрито, уредниците се постараха да се съблюдават всички противоепидемични ограничения. Тържествената сесия на локалния парламент се състоя при строго избран ред - налагане на ограничаване на присъстващите в залата, седнали през седалка и прочие.

На основната улица бяха ситуирани всевъзможен вид сергии, а хората се тълпяха да си купят нещо от този есенен панаир. Без отдалеченост, а в множеството случаи и без маски.

"Моето мнение е, че сергиите трябваше да бъдат на по-големи дистанции или въобще да не се провеждат тържества, щом не може да се съблюдават ограниченията ", споделиха пред БНР сливенчани.

"Ние постоянно си съблюдаваме рестрикциите за работа и ограниченията, потенциалът ни е понижен на половина, всеки гледа си избави работата ", това пък разясниха група дисководещи, които излязоха и на митинг против заповедта на регионалния шеф за затваряне на нощните клубове. Те оповестиха, че им отпадат към този момент платени празненства, хората се отхвърлят от боязън, а бизнесът мъчно ще оцелее.

Междувременно местата в лечебните заведения в региона за лекуване на Covid-19 понижават.

"И във вътрешно поделение, и в инфекциозно леглата са запълнени на 100%, имаме питане и от Бургас за ориентиране на заболели и от там, обслужваме и Нова Загора ", съобщи началникът на военна болница доктор Илиян Комитов, който разгласи през медиите, че търси доброволци - лекари медицински сестри и санитари, тъй като неговият екип е на ръба на силите си.

"В момента имаме заети 40 кревати с коронавирусни пациенти и 10 кревати с пациенти с хепатит, имаме свободни 4 кревати ", уточни доктор Васислав Петров от МБАЛ " Д-р Иван Селимински ".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР