Сливен. Сливен има нужда от рестарт, за да се превърне

...
Сливен. Сливен има нужда от рестарт, за да се превърне
Коментари Харесай

Местни избори 2019: Йордан Лечков, „Нова алтернатива“: Сливен има нужда от рестарт, за да се превърне отново във водеща община в страната

Сливен. Сливен има потребност от рестарт, с цел да се трансформира още веднъж във водеща община в страната. Това съобщи пред Радио „ Фокус “ – Сливен Йордан Лечков, претендент за кмет на Общината от Политическа партия „ Нова опция “. Според Лечков, градът има потребност от далновидна политика и ясна визия за бъдещето. „ На всички към този момент е ясно, че европроектите не са панацея. Имаме потребност от администрация, в която се работи без боязън, от кмет, който намира средства, с цел да обезпечи работата на тази администрация в интерес на хората. Работата на една община е да реализира обществена активност – това е работеща стопанска система, успокоение за хората, които живеят освен в града, само че и в дребните обитаеми места. А работата на един кмет, е да обезпечава средства за всичко това, освен да разчита на помощта на държавното управление и външни вложители “, съобщи Йордан Лечков. По думите му, триумфът на едно такова ръководство се крепи на помощта на локалния бизнес, на обезпечаване на условия за работа на компаниите, на досегаемост на обществените услуги за жителите на общината.
„ Само с повдигане на налози и на средства от Европа, не се прави локална политика. Ние имаме личен, вътрешен запас, и би трябвало да го потребление “, безапелационен бе Лечков. По думите му, не е редно кметовете да молят държавното управление за поддръжка. „ Когато кметът има поддръжката на хората и личната си администрация, той може да упорства, а не да моли държавното управление “, съобщи Лечков. Целта на рестарта на Сливен, по думите му е, още веднъж да трансформира Сливен във водеща община.
„ През 2011 година Сливен бе образец, ние учехме по какъв начин се ръководи и кметовете на Бургас, Стара Загора и Ямбол, учехме ги по какъв начин се създават и печелят планове. Затова се гордея, с това, което постигнахме през двата мандата на мое ръководство “, безапелационен бе Йордан Лечков. Той напомни, че за 8 години Сливен е защитил планове за 115 000 000 лева, че Общината е имала най-ниските налози в България, че е направено новото енергоспестяващо осветяване, че с помощта на санирането на детски градини и учебни заведения, освен са обезпечени удобни условия на децата, само че и са осъществени икономии. „ Кръговото на Розова градина, пробивът на ул. „ Раковски “, ремонтите на булеварди и квартали, връщането на Военните парцели, всичко това е направено от нас. „, съобщи Йордан Лечков. Лечков напомни и прекратяването на контракта с изпълнителя на първия воден цикъл. „ Тогава ни укоряваха, само че в този момент Върховният съд удостовери правилността на решението, и с прекратяването на контракта спестихме доста на всички поданици на Сливен, които години наред щяха да заплащат за поправки “, добави Йордан Лечков. Той има намерение да отстоява концепцията си за децентрализация – за повече средства за локалните управляващи и по – дребна интервенция на страната.
За да изкаже своята поддръжка за Йордан Лечков като претендент за кмет на Сливен и за листата за общински съветници, в Сливен бе и ръководителят на партия „ Нова опция “ Николай Цонев. „ Огромна чест за мен е да се върна в Сливен, където бе учредена първата организация на нашата партия и да поддържа Йордан Лечков. Данчо е човек с перспективно мислене, а на България и трябват тъкмо такива хора. Доказателство за неговото визионерско мислене, е че в Сливен и до момента се извършват планове, създадени от Лечков и неговия екип преди повече от 8 години “, съобщи Цонев. Лидерът на „ Нова опция “ изрази вяра, че в Сливен ще има рестарт. Подобен би трябвало да има и в цялата страна. Според Цонев, в случай че в столицата победи не претендентът на ГЕРБ, това ще бъде причина за предварителни парламентарни избори. „ Статуквото ще се наруши, ще има преоценка на полезностите, а това е причина за нови избори “, съобщи Николай Цонев.
Людмила ЙОРГОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР