Сливен. След дългогодишно прекъсване ще бъде връчена наградата Сирак Скитник“.

...
Сливен. След дългогодишно прекъсване ще бъде връчена наградата Сирак Скитник“.
Коментари Харесай

Сливен: След дългогодишно прекъсване ще бъде връчена наградата „Сирак Скитник“

Сливен. След дългогодишно спиране ще бъде връчена премията „ Сирак Скитник “. Наградата е учредена през 1996 година и по традиция се връчва на Димитровден – празника на град Сливен. Това оповестиха от Художествена " Димитър Добрович " - Сливен .
Престижният приз ще бъде част от Национална галерия за изобразително изкуство – Сливен 2018 и ще бъде връчен на художника с най-хубави достижения в изобразителното изкуство.
В изложбата ще вземат присъединяване художници от разнообразни елементи на България с творби в региона на живописта, скулптурата, графиката и неконвенционалните форми на изобразително изкуство.
Селектирането на творбите за присъединяване се дефинира от деветчленно жури, одобрено със заповед на кмета на град Сливен Стефан Радев. То включва: представители на Община Сливен, Съюза на българските художници – Представителство - Сливен, Дружество на художниците – Сливен и Съюз на българските художници.
Наградените творби бяха избрани от представители на Съюза на българските художници – Антон Стайков, Деля Чаушева, Цветослав Христов, Любен Костов, Петър Тепсизов.
Творбите ще бъдат подредени в изложбена зала „ Сирак Скитник ” на Художествена изложба „ Димитър Добрович ” – Сливен.
Награждаването ще се организира от 17.00 часа.
Организатори са Община Сливен, Художествена изложба „ Димитър Добрович “ – Сливен, Съюз на българските художници – Представителство – Сливен, Дружество на художниците – Сливен, Съюз на българските художници и Национална художествена гимназия „ Димитър Добрович “ – Сливен.
Инициативата се организира под патронажа на кмета на Сливен Стефан Радев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР