Сливен. Силно е увеличено търсенето на фризери в магазините в

...
Сливен. Силно е увеличено търсенето на фризери в магазините в
Коментари Харесай

Сливен: Силно е увеличено търсенето на фризери в магазините в града заради масовото клане на домашни прасета

Сливен. Силно е увеличено търсенето на фризери в магазините в Сливен, сподели репортерска инспекция на Радио „ Фокус “ – Сливен . В няколко магазина за битови електроуреди с козметични недостатъци и втора ръка, импорт от чужбина, фризерите към този момент са изчерпани. „ От сутринта сме продали цялата наличност, препращаме при сътрудници, само че и там обстановката е същата “, разяснява притежател на магазин със артикули, импорт от Германия. Според него, първи са свършили фризерите вид ракла, които имат по – огромен размер, а по-късно и отвесните.
„ От сутринта циркулиране, това е трети магазин, в който ни препращат, тъй като в другите фризерите към този момент са свършили. Пари за нов фризер нямаме. Имаме седем свине. Гледахме едно за нас, а другите за продажба. С парите щяхме да изкараме зимата, а в този момент какво ще вършим, не е ясно. „, показа семейство от близкото до Сливен село Сотиря. Според съпрузите, всички техни съседи всеобщо колят домашните си свине. „ Знаем, че до втори август живо прасе не би трябвало да остане, тъй като ще ни ги вземат и дори месо няма да имаме “, оплакаха се хората.
От през вчерашния ден следобяд в Сливен поради африканската чума по свинете е оповестена възбрана за развъждане на домашни свине. Срокът, в който стопаните би трябвало да ги умъртвят, е втори август, петък.
Людмила ЙОРГОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР