Сливен. Ще осигурим максимално безопасен изборен процес, нека хората да

...
Сливен. Ще осигурим максимално безопасен изборен процес, нека хората да
Коментари Харесай

Стелли Стефанова, РИК - Сливен: Ще осигурим максимално безопасен изборен процес, нека хората да не се страхуват

Сливен. Ще осигурим оптимално безвреден избирателен развой, дано хората да не се опасяват, че ще се заразят и да отидат до урните, с цел да дадат своя глас на 4 април. Това съобщи пред публицисти представителят на РИК - Сливен Стелли Стефанова, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ - Сливен .

На всеки гласоподавател ще бъде мерена температурата преди да влезе в изборното помещение, в случай че няма маска, от Комисията ще му бъде предоставена такава. Осигурени са ръкавици и дезинфектанти. Тъй като учебните заведения са затворени, тази опция ще бъде употребена оптимално за осъществяване на стерилизация на помещенията- повърхностите, коридорите и всичко, което ще бъде ангажирано с производство на изборите. Съгласно напътствията на Министерство на здравеопазването тази година параваните в изборните пространства ще бъдат сложени по този начин, че да няма опция доста хора да ги пипат. Избирателят ще имат опция, в случай че желае да си вземе ръкавици, с цел да гласоподава, химикалите и машините за гласоподаване ще бъдат дезинфекцирани през избрани шпации.

„ Към момента РИК - Сливен работи по основаването на преносимите СИК-ове. Няма да има никаква опция здрави хора да бъдат смесвани с поток от хора, които имат симптоматика на COVID-19, карантинирани са или са инфектирани. Чистият кулоар в лечебните заведения ще си остане за лежащо заболели с други болести. Отделно ще има секции, които ще бъдат предоставени за гласоподаване на хора с COVID-19 в отделенията “, уточни представителят на РИК - Сливен Стелли Стефанова.

Създадена е организация с кметовете за гласоподаване да бъдат предоставени пространства, които разрешават СИК-овете да са на отдалеченост от 1,5 м, да се обезпечава непрекъсната вентилация или проветряване на пространствата, стерилизация през час или два. За облекчение на гласоподавателите ще бъдат сложени стикери за съблюдаване на отдалеченост. От РИК насочиха апел към жителите да не се получават скупчвания на хора в избрани часове както е било предходни години - рано заран или в края на изборния ден.

„ Хората да не се тормозят, рискът от заразяване няма да е по-голям в сравнение с при посещаване в един огромен хипермаркет. Няма късмет инфектирани и здрави хора да се смесят. От РИК ще съгласуваме с РЗИ - Сливен опцията за одит от тяхна страна на пространствата, с цел да може, в случай че сме е пропуснато нещо по отношение на обезпечаване на сигурността на гласоподаване, то да бъде поправено ", уточни още Стелли Стефанова

Към момента няма постъпили тъжби, а текучеството на членове на секционните комисии не по-голямо от нормално, прецизираха от Районната изборна комисия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР