Сливен. Съвместна инициатива на СПГ по строителство и геодезия Арх.

...
Сливен. Съвместна инициатива на СПГ по строителство и геодезия Арх.
Коментари Харесай

Сливен: Общината подкрепя съвместна инициатива на Строителната гимназия

Сливен. Съвместна самодейност на СПГ по строителство и геодезия „ Арх. Г. Козаров “ и Стопански факултет към СУ „ Св. Климент Охридски “ ще бъде подкрепена от Община Сливен. Това стана ясно по време на брифинг на общинското управление, на който участва и шефът на гимназията Красимир Георгиев, оповестиха от пресцентъра на Община Сливен . По думите му самодейността е обвързвана с провеждането на Национална пролетна лагер-школа в Сливен, в която ще вземат участие учениците, посочили най-хубави резултати в региона на осведомителните технологии през образователната година. Те ще имат опция да се образоват в две съответни посоки. Едното е потреблението на облачни технологии за изобретателен дизайн, а другото е програмен продукт за бизнес услуги с детайли на изкуствен интелект. Планираната пролетна лагер-школа ще се организира в интервала от 1 до 3 април. В края на образованието участниците в лагер-школата ще положат изпит пред водещата компания за сертификационни изпити „ Certiport ”.
Красимир Георгиев акцентира, че в България за първи път ще се организира такова мероприятие, като благодари за съдействието и поддръжката по плана на Община Сливен.
Учениците, получили най-голям резултат – хиляда точки ще получат квота за присъединяване на Националните финали на „ MOC World Championship “ и „ Adobe CA World Champonship “, които ще се проведат на 6 май 2019 година в София. Победителите от финалите ще бъдат номинирани за присъединяване на Световните финали в края на юли в Ню Йорк, Съединени американски щати.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР