Сливен. Състави от девет държави участват в 23-тия Международен детски

...
Сливен. Състави от девет държави участват в 23-тия Международен детски
Коментари Харесай

Сливен: Състави от девет държави участват в 23-тия Международен детски танцов фолклорен фестивал „Приятелство без граници“

Сливен. Състави от девет страни вземат участие в 23-тия Международен детски танцов фолклорен фестивал „ Приятелство без граници “, който стартира довечера в Сливен, оповестиха уредниците от Общината . В Сливен се събират деца от Германия, Грузия, Румъния, Словакия, Словения, Турция, Украйна и Унгария.
Фестивалът стартира с дефиле от 18.30 часа по бул. „ Цар Освободител “, в което ще вземат присъединяване всички групи. По-късно е и формалното разкриване и концерта на участниците.
На 1 юни на разнообразни подиуми в града ще се състоят концерти във връзка 1 юни – Международен ден на детето. В крепостта „ Туида “ ще има детски празник „ Да играем игрите на баба и дядо “ – активност по план на Регионален исторически музей „ Д-р Симеон Табаков “ – Сливен „ Отпечатване алманах „ Сечи, сечи месечинка “ – обичайни залъгалки, броилки, детски игри и играчки от Сливенско “, осъществен с финансовата поддръжка на Министерство на културата. В 19.00 часа на откритата сцена на пл. „ Хаджи Димитър “ ще стартира концертът на всички участници във фестивала.
Фестивалът ще приключи с гала-концерт на участниците, който ще се организира на 2 юни в Драматичен спектакъл „ Стефан Киров “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР