Сливен. С тържествен ритуал и приемане на строя в Сливен

...
Сливен. С тържествен ритуал и приемане на строя в Сливен
Коментари Харесай

Сливен: С тържествен ритуал в града бяха отбелязани 140 години от създаването на Министерството на вътрешните работи

Сливен. С церемониален обред и приемане на строя в Сливен бяха маркирани 140 години от основаването на Министерството на вътрешните работи (МВР), съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Сливен . Старши комисар Димитър Величков, шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, одобри строя и поздрави чиновниците на полицията и противопожарната работа във връзка празника.
Приветствие насочи и Негово Високопреосвещенство сливенският митрополит Иоаникий. В словото си той акцентира, че чиновниците на полицията към този момент 140 години се оправят сполучливо с тежката задача да подсигуряват сигурността и спокойствието на жителите, да служат на обществото, от време на време - жертвайки живота си.
Пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци бяха поднесени венци на благодарност към героите, паднали за свободата на България, и към починалите чиновници на Министерство на вътрешните работи, отдали живота си в работа на закона.
Празникът продължи с тържествено заседание на чиновниците в ОДМВР-Сливен и връчване на премиите „ Полицай на месеца ” и „ Полицай на 2018 година ”, както и на купите и медалите на спечелилите в шампионати по футбол, тенис на маса и баскетбол.
Людмила ЙОРГОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР